«    Ноември 2015    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
"ИЗКУСТВОТО Е..."

Фестивал "Изкуството е..." се проведе на 26 юни 2012 г. в Драматичен театър "Драгомир Асенов" - Монтана. Инициативата за фестивала бе на Нелиан Николова – студентка по оперно пеене в Музикална академия – София, възпитаничка на музикалната педагожка Цветана Илиева от ОШИ „Добри Христов” и приятел на децата от нашия дом. Затова и те имаха своето място във фестивала.

В 11,00 ч. най-известните участници в концерта Орлин Павлов, Деси Добрева и Орлин Цветанов (цигулар, популярен с участието си в бенда на Лили Иванова.) се срещнаха с 25 от децата на дом „Люба Тенева”  и с домакините от Дневния център за деца и младежи с умствени увреждания в Монтана. Срешата беше много приятна, взаимно се поздравиха деца и артисти с песни, танци и стихчета. Попяха всички заедно и си направиха снимки.

Самият 3 –часов концерт започна в 18 и 30 часа в театъра на Монтана. А децата от дома имаха възможност да изложат свои сувенири, изработени в арт ателието на дома, пред гостите на фестивала чрез изложба –базар  във фоайето на Драматичен театър – Монтана.  
ВИЖ ОЩЕ...
ЛЯТНО ПОСЕЩЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВО УИЛСЪН

Линда и Пейч Уилсън  от щата Тексас в САЩ вече 4 години посещават дома по два пъти в годината. Цяла седмица по 3 часа на ден до днес те се занимаваха с децата. Изработваха картички, учиха се взаимно на английски и български език.
ВИЖ ОЩЕ...
ВЕЛОСИПЕДИТЕ СА ЛЮБИМО ЗАНИМАНИЕ

От близо 12 години в дома има Клуб на велосипедиста благодарение на възпитателя Михаил Фидосиев. През годините над 80 деца са имали възможност да карат колелета и ролери. Някои от настаняваните момчета в дома са се учили да отремонтират дребни повреди по тях. Провеждани са велопоходи, състезания по приложно колоездене.

В последните години за съжаление стана много трудно поддържането на велосипедите и невъзможно закупуването на нови такива. А желанието на децата да се учат и да управляват велосипеди е непроменено. Търсим възможности да осигурим части (лепенки, гуми, ключове) и се надяваме да монивираме дарители да помогнат за закупуване на поне 3 нови велосипеди.

На снимката: последните 5 здрави велосипеди в дома.
 

ВИЖ ОЩЕ...
ФУТБОЛЕН ТУРНИР

На 10 юни на обновената спортна площадка в ДДЛРГ се проведе футболен турнир за деца. В него участваха отборите на ДДЛРГ „Люба Тенева”, „Ком” Берковица и „Балканска слава” Берковица. На Първо място се класира отборът на „Балканска слава” с 4 точки. Отборът на ДДЛРГ е на Второ място с 3 точки, а на трето- отборът на „Ком” с 1 т. Благодарение на собрия тренировъчен процес, проведен от възпитателите на дома Валери Цветков и Петър Делчев в дома вече се отличават добрите във футбола. Това не убягна на треньора на „Ком” и той покани три от момчетата ни да се включат в детския отбор на клуба.

ВИЖ ОЩЕ...
1 юни

1 юни с голяма торта и балони! От приятелите ни от Технополис Монтана!
Е, и в карнавалното шествие участваха децата ни! То е част от фестивала "Лачени обувки". На сцената в читалището играха и мажоретките ни Младенка, Камелия, Кана и Лили!
 
ВИЖ ОЩЕ...
FUN DAY

Вчера за децата от ДДЛРГ "Люба Тенева", Центъра за настаняване от семеен тип, Дома за деца и младежи с умствена изостаналост и Помощно училище беше ден за забавления. За пета поредна година английските приятели от МАРБЪЛ проджект организират забавни игри. Тази година празникът се проведе в спортната зала на Берковица.
FUN DAY
ВИЖ ОЩЕ...
ГЕРГьОВДЕНСКИ ИГРИ

Днес е ден за игри и забавления! Щафети между 4 отбора от децата на ДДЛРГ и ЦНСТ близо 2 часа се разиграха в новото игрище! И слънцето беше с нас! Позволи игрите да завършат с бой с балони пълни с вода.
ГЕРГьОВДЕНСКИ ИГРИ
ГЕРГьОВДЕНСКИ ИГРИ
ВИЖ ОЩЕ...
ДЕЦАТА СА ОБУТИ ОТНОВО

Децата от дома и от ЦНСТ и тази пролет са обути с нови маратонки, пътъци, чорапки от фондация "Нов път" - Джуди Риджуей и хората от Баптистката църква в София и в Америка.
ВИЖ ОЩЕ...
МИЛИ ГОСТИ В ДОМА – ДЕЦА И МЛАДИ АРТИСТИ!

МИЛИ ГОСТИ В ДОМА – ДЕЦА И МЛАДИ АРТИСТИ!
Голям ден беше вчера, голямо нещо! Цяла седмица тече подготовка.

Надя, Веселка и Камелия до обяд направиха три баници. Малко преди обед в дома дойде Нелиан –млада певица от Монтана, която тази година е студент в Консерваторията в София- тя е главния „виновник” за днешната среща.  Посрещнахме  децата от Дневен център за деца с увреждания от гр. Монтана, деца от Първо основно училище и мажоретния състав „Адреналин” с ръководител Пламена Чубурова.

Скоро след това дойдоха най- дългоочакваните гости: Калин Врачански, Марияна от група „Силует” с PR-а им Мира. Игротеката на дома се оказа малко тясна, едва побра феновете на гостите. Специални поздрави към присъстващите отправиха децата от Монтана, мажоретките и децата от дома –стихотворения, песни, танци. Последва похапване, т.е. почерпка на импровизирана шведска маса в двора. Оказа се, че Калин е добър и във футбола. Затрудни и господин Цветков, и господин Делчев. Голяма игра падна.

Марияна и Мила пък рисуваха с другите деца през
ВИЖ ОЩЕ...
ГОСТИ ОТ МАСАЧУЗЕТС САЩ

Фондация „Добрият самарянин” е от най-добрите приятели на децата от дома. Днес чрез нея в дома гостуваха християни евангелисти от щата Масачузетс в Америка. Донесоха подаръци, играха с децата, помогнаха им да си направят портрети със снимки.
ГОСТИ ОТ МАСАЧУЗЕТС САЩ
ГОСТИ ОТ МАСАЧУЗЕТС САЩ
ГОСТИ ОТ МАСАЧУЗЕТС САЩ
ВИЖ ОЩЕ...